четвер, 26 червня 2014 р.

Конституція України: історія та сьогодення.



Про Україну можна казати як про державу з давніми конституційними традиціями, більше того - саме наша країна дала світові перший зразок демократичної конституції за 65 років до того, як було прийнято славетну конституцію Сполучених Штатів Америки, що її вважають відправною точкою демократії.Богдан Хмельницький мав широку програму становлення української державності. З перших років свого гетьманування він порушує проблеми врегулювання відносин із сусідніми державами, а також контролю за судноплавством на Чорному морі.
 З часу створення Центральної Ради (17 березня 1917 р.) розпочався процес розбудови інститутів державності, основою якого, безумовно, стали Універсали Центральної Ради.
Прийняття 28 червня 1996 р голосами 315 народних депутатів України Основного Закону нашої держави - визначна подія в iсторiї України, житті її народу. Завершився тривалий i надзвичайно складний конституційний процес, а у розвитку суспільства i держави розпочався якісно новий період.
25 червня для працівників Сонячненської сільської ради була проведена інформина "Конституція України: історія та сьогодення". Присутні  ознайомилися з основними  етапами розвитку конституції нашої держави. А також відповідали на запитання вікторини з історії України.В ході заходу жваво обговорили зміни до конституції України та вплив  цих змін на розвиток громади.


Немає коментарів:

Дописати коментар