середу, 19 жовтня 2016 р.

28 березня 2016 року кіноклуб медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Діалог» Охтирської районної центральної бібліотеки завітав до Сонечнянської ЗОШ І - ІІІ ступенів. За визначним планом учні 9 класу переглянули документальний фільм «Трудний» (Україна/2007/ режисери М.Бондарчук та Д.Тяжлов), у якому порушено кілька важливих проблем – відповідальність держави та батьків за дотримання та захист прав дитини, «сирітство» при живих батьках, підліткова ігроманія та дитячежебрацтво.
Перед початком показу бібліотечні працівники підготували бесіду з елементами гри «Підлітковий вік – час спокус і хибних вчинків», яка підняла питання – прав людини, людської гідності, поваги, а також особистої відповідальності за слова і вчинки. Потім всі уважно дивилися кінострічку.
Фільм «Трудний» не залишив нікого байдужим і його обговорення після перегляду було активним, всі бажаючі мали змогу висловити свою власну думку на порушені у фільмі проблеми.
Практичний психолог Сонячненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Панченко О.О. в обговоренні звернула увагу на коло питань - Яка має бути ідеальна родина? -На кому з членів родини лежить відповідальність за стосунки у сім’ї? – Як комп’ютерні ігри впливають на розвиток підлітка? Ольга Олексіївна дала декілька порад стосовно гармонійних відносин у родині. Бібліотекар Сонячненської бібліотеки - філії Микитенко О.В. додала, що фільм спонукає більш відповідально ставитися до батьківства, постійно пам’ятати батьківські обов’язки щодо власних дітей.Активну участь в обговорені взяли учні Величко Аліна, Дейко Ліза, Пісний Артур.


Немає коментарів:

Дописати коментар